...
skip to Main Content
СУГЕСТОПЕДИЧНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ЗДРАВЕ И ХРАНЕНЕ

СУГЕСТОПЕДИЧНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ЗДРАВЕ И ХРАНЕНЕ

МЕТОДЪТ СУГЕСТОПЕДИЯ

Създаден от българския учен, психиатър и педагог проф. д-р. Георги Лозанов. 1978 г., методът е определен от ЮНЕСКО за „по-висш метод на преподаване в сравнение с всички останали по света“.

„Използвай мозъка, следвай сърцето си. Това е Сугестопедия.“

– проф. д-р. Георги Лозанов
Международна научна конференция в СУ 2005 г.

Отключва т.нар. резерви на личността, а участникът остава с усещане за терапевтичен ефект и желание за следващия час. Начинът на предаваната информация  спомага за по- лесното и усвояване и въвличане в ежедневието.

„КЪЩАТА НА ЗДРАВЕТО“

Съвместен проект на Студио 7 и Ния Михайлова.

Това е пространството, в което разтоварваме мисли, осъзнаваме чувства, движим се на воля, изграждаме и надграждаме полезни ежедневни навици. С грижа за себе си, забавяме темпото, дишаме, задаваме си въпроси, търсим и намираме отговори.

Потапяме се в свят на вдъхновение и красота, в интересна, дори нестандартна среда, с ритъм, песни, класическа  музика, движение, игри и още нещо… съвсем естествено и без умора творим своя здравословен и пълноценен начин на живот.

Програмата акцентира на здравословното хранене. Разделена е на 3 модула и включва:

  • Човешката същност;
Мисловно, психическо и физическо здраве. Въвличане в процес на равносметка как се грижим за себе си. Умения за центриране. Кога сме в равновесие, кога не сме балансирани, концентрация и фокус, усилване на нужни качества, като решителност и постоянство.
  • Човешкото тяло;

Базово внимание върху темите: дишане, движение, емоции, време за себе си с грижа, нежност и „самоподкрепа“, сън.

  • Храната.

Фастинг, детокс, глад, естеството на храната, основни групи храни, вода и жажда, хранителни добавки, суперхрани, антиоксиданти.

НИЯ МИХАЙЛОВА                

Психолог по образование, работи в областта на Човешките ресурси. Интересът и  към човешкия потенциал я вдъхновява да започне да надгражда опита си в тази област, преминавайки към мотивация на персонал и работа с екипи.

Така стига до Сугестопедията, за да изучи и приложи методиката в областта на професионални работни практики, обучения, личностно развитие, емоционална интелигентност.

2017г. завършва Сугестопедичното обучение към „Фондация Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р. Евелина Гатева“

Творец по душа, свързана с музиката от малка, пианист и танцьор. Живее в шарен свят и се радва на малките неща. Самодеец в танците, опитвала различни стилове, влюбена в Българските Народни танци.

Обогатява опита и знанията си в „Програма за обучение на ритъм фасилитатори“, завършвайки курс към „Институт за изкуство и терапия – Либера“.

Обучавана в приложение на Терапевтичен танц към „Ал Арт Вижън“ и член на Международен танцов съвет към ЮНЕСКО. Използва ритъмът и движението като инструменти за справяне с предизвикателствата на живота.

Родител, съпруга, дъщеря, приятел, колега, колкото организирана, толкова и мечтателна. Смята, че децата са най- добрите учители и най- ясните огледала за възрастните. Само да правим паузи и да се огледаме.

Харесва и да споделя, че от нас зависи как обличаме света си.

Направени обучения до момента: „Ключ към себе си“ – събитие за себепознание разкриване на дарбите;
„Творческа работилница за ритъм и мъдрост“ – фирмено събитие в модули;
„Емоционална интелигентност за деца“;
„Мотивация за ученици“;
Участия във фестивали „Здравей здраве“ за запознаване със Сугестопедията;
Обучение за учители /отделно и за ученици/ в използване на танцът като инструмент;
Тийм билдинги с ритъм кръгове; частни събития.

 

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.