...
skip to Main Content
СИСТЕМАТА ПИЛАТЕС

СИСТЕМАТА ПИЛАТЕС

През призмата на водещата в света американска компания за пилатес оборудване Peak Pilates

“Нашата история започва с живота на Джоузеф Пилатес. Роден през 19 век, в Германия, Пилатес боледува много често. Страда от множество болести, включително астма и ревматична треска, което го кара да се чувства винаги отпаднал и крехък.

Джоузеф Пилатес категорично отказва неговите заболявания да определят състоянието му. Като тийнейджър започва да практикува йога, вдигане на тежести и бойни изкуства и по този начин заздравява не само физиката, но и психиката си.

 

През 1912г. , отива в Англия, където води курсове по самозащита и работи като боксьор и инструктор по бойни изкуства. Но 1-та световна война започва да вилнее в цяла Европа и Джоузеф Пилатес се озовава задържан и интерниран сред немски националисти в Британски лагер. Там той започва да тренира интернираните, използвайки само материалите и пространството, които са били на разположение в лагера.

Прикованите към леглата си пациенти кара да стягат мускулите си, използвайки съпротивлението на собствеаните си тела и на пружините, които Пилатес закачва на болничните им легла. Джоузеф Пилатес изучава движенията на животните в природата и по този начин доразвива знанията си по йога и гимнастика за да прецизира система от упражнения, която позволява на практикуващите я да постигнат сила и издръжливост, произлизащи от човешкото ядро.

Пилатес нарича своята техника “Контролоджи”, тъй като тя е точно това: холистична тренировка, която изисква осъзнат контрол и на мускулите, и на дишането. В резултат системата от упражнения дава на трениращите изключително майсторство във владеенето на собствените им тела. Джоузеф Пилатес се мести в Съединените Американски Щати през 1925г. и системата, скоро след това печели лоялността на известни балетисти като Марта Греам и Джордж Баланчин.

Повече от 100 години работата на Джоузеф Пилатес, неговата съпруга Клара и техните последователи трансформира телата и начина на живот на милиони последователи по целия свят.

Ние от Peak Pilates непрекъснато се вдъхновяваме от историята на Джоузеф Пилатес и вярваме в запазването и издигането на неговото дело. Нашите уреди са щателно изработени и са произведени от най-добрите материали; ние се придържаме стриктно към точните спецификации дадени от Джоузеф Пилатес, докато прилагаме последните думи на науката и технологиите, създаваме всеки уред възможно най-шлифован и ефективен. Ние се стремим нашите инструктори да бъдат изключителни учители и посланици на системата Пилатес.

Инструкторите на Peak Pilates не просто взимат ученици в техните класове, те ги приемат в сърцата си.

Незвисимо дали нашите ученици са хора с травми или са спортисти с високи постижения ние изпълняваме същата мисия, която Джоузеф Пилатес е следвал със своите ученици – уважение към практиката, любов към ученика, и непоколебима вяра в силата на всяко човешко тяло.”

Студио 7  е изключителен представител на Peak Pilates за България.

Научи повече за нашата франчайз програма и как може да имаш собствено пилатес студио.

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.