Масажи (София)

Студио7 Груп (София) освен разнообразни видове тренировки, предлага и различни видове масажи в София. Нашите специалисти ще ви помогнат да се почувствате по-добре още след първия масаж. Ние предлагаме шест вида масажи: Класически, Частичен, Ароматерапевтичен, Антицелулитен, Спортен и Йомейхо.
 

 

Класически масаж и какви са ползите от него?Страхотни масажи София

Класическият масаж стимулира кръвоносната система, лимфната система и мускулната система. Той влияе положително на комфорта и настроението и подпомага производството на серотонин. Осигурява релаксация и спокойствие. Класическият масаж подмладява и изглажда кожата.
Класическият масаж, който също се нарича шведски масаж, може да се съсредоточи само върху гръбначния стълб или може да включва цялото тяло. Това е най-популярната форма на масаж, която влияе почти на целия организъм. Целта на класическия масаж е да се стимулира кръвообращението, да се отпуснат мускулите и да се укрепи костната система. По време на масажа се използват специални масла, които допълнително увеличават усещането и увеличават ползите от процедурата.

 

Класически масаж на цялото тяло

Целта на този вид масаж е предимно стимулиране на кръвообращението в цялото тяло. По-бързото протичане на кръвта носи много положителни явления: намалява кръвното налягане, тялото става отпуснато и споконо. Добре оксидираните клетки в цялото тяло започват да се пречистват и повлияват положително върху кожата.

Масажът на цялото тяло е по-релаксиращ от терапевтична процедура, но си струва да бъде поставен в списъка на месечните процедури. Студио7 Груп (София) е мястото, където може да намерите перфектния масаж в София, студиото се намира точно в сърцето на столицата.
 

Частичен масаж на гръбначния стълб Масажи в град София

Той причинява почти незабавно елиминиране на напрежението, което се натрупва в шийните и раменните мускули. Той съчетава техники на терапевтичен и релаксиращ масаж. Може да се използва и като част от рехабилитация.
Масажът позволява премахване на ефекта от заседналия начин на живот, а също така помага за предотвратяване на дегенерация на гръбначния стълб и сколиоза. Особено се препоръчва на хора с проблеми с гръбначния стълб, които страдат от болка в шията или болки в гърба.

 

Кога си струва да изберете класически масаж?Елате на релаксиращ масаж в град Содфия

Препоръчваме класически масаж специално на хора, които водят стресиращ живот и които не се движат много и които не са много активни. Редовните процедури позволяват поддържането на тялото в добра форма. В случай на проблеми с гръбначния стълб, си струва да изберете процедурата, фокусирана върху тази част на тялото.


Спортен масаж


Друг вид масаж, който може да намерите при нас е Спортния масаж.
Спортните масажи са насочени към спортисти от всякакъв вид, от професионалисти от световна класа до хора, които спортуват активно презсвободното си време.

Спортният масаж може да се използва като средство за подобряване на подготовката преди състезание и намаляване на времето за възстановяване за максимално представяне по време на тренировка. Спортистите са открили, че спортния масаж спомага за гъвкавостта, намалява умората, подобрява издръжливостта, помага за предотвратяване на наранявания и подготвя тялото и ума за оптимална работа. Едно от ключовите предмиства на спортния масаж в сравнение с други методи е способността му да се насочва към мускулно-сухожилните връзки.

За всеки, който има редовна физическа активност, спортен масаж всяка седмица е задължителен или да се консултирате с един от масажистите, с които разполага Студио 7 Груп (София) за да намерите план, който ще работи най-добре за Вашия график и тип  дейност.
 

Какво е антицелулитен масаж?

Антицелулитен масаж е специализиран масаж, концентриращ се основно върху областта, където целулитът или така наречената портокалова кожа са най-разпространени по тялото.
 

Как действа анти-целулитен масаж? Най-добрите спортни масажи в София

Антицелулитен масаж драстично подобрява външния вид и здравето на кожата ви, оформя тялото ви, намалява портокаловата кожа, стимулира кръвообращението и лимфната система. Това изчиства лимфните клетки от токсичните мастни натрупвания, които причиняват появата на „портокаловата кожа“. Токсини, като тютюн, кофеинов алкохол и бързи храни, са виновници номер едно в натрупването на целулит.

В комбинация с лимфните техники и концентрираните активни вещества, елиминирането на токсини и мастни възли, натрупани в специфични области на тялото, е силно благоприятно, а увеличаването на кръвта генерира повече кислород към клетките, възстановяващи тъканите.

Съчетайте антицелулитния си масаж с тренировки в Студио 7 Груп (София) и ще бъдете изненадани от резултатите, които ще постигнете.

Студио 7 Груп (София) предлага освен ръчен антицелулитен масаж и Антицелулитен масаж с Шокуейв машина. Прилагана самостоятелно терапията е супер ефективна при най- упоритите форми на целулит, а прилагана в комбинация със спорт и хранителен режим, има невероятни резултати! Как действа ? Така наречените шокови вълни предават енергиен импулс на тъканите със скорост от 1500 м/сек. без да ги увредят. Шокoвите вълни водят до увеличаване пропускливостта на клетъчните мембрани, без да разрушават клетките, при което се активира метаболизма на мазнините и липолизата. Шок вълните стимулират микроциркулацията и лимфният дренаж. При тези условия, мастните клетки могат бързо да се освободят от мазнини и те да се отстранят от кръвообращението. Всъщност това е един много ефективен и бърз метод за справяне с целулита.
 

Юмейхо масаж

Юмейхо е терапевтичен метод, базиран на мануални действия, извършвани върху цялото човешко тяло за поддържане или подобряване на здравето, тя включва около 100 действия, изпълнявани върху цялото тяло на пациента. Той е известен още "Специален масаж в Сайонджи Ориентал", но оригиналното име е "Юмейхо терапия".

 

Юмейхо терапията (масаж) се състои от методично прилагане на комплексен набор от мануални процедури и физически упражнения за възстановяване на функционалния баланс на човешкия организъм. По този начин се елиминира или подобрява разнообразна гама от нарушения, които могат да причинят както остри, така и хронични заболявания. Въпреки че Юмейхо е метод, предназначен основно за превантивно приложение, той все още се нарича „терапия” поради факта, че основната му цел е лечение или намаляване на причините за функционални нарушения, които във времето могат да доведат до хронични заболявания.
Също така, Йомейхо терапията може да се приложи, за да се предотврати или забави напредъка на вече съществуващите заболявания.

Мануалните терапевтични процедури, прилагани за профилактични или коригиращи цели в рамките на Юмейхо терапията (масаж), се състоят от: остео-ставни манипулационни техники и пасивен мио-ставна фитнес, точкови терапевтични процедури (практически подобни на тези, използвани при акупресура и рефлексотерапия), специални техники и процедури за масаж, разтягащи елементи (стречинг), методи за коригиране и балансиране на позата, начина на ходене и почивка, оптимизационни упражнения по биомеханика на опорно-двигателния апарат.

Физическите упражнения, провеждани в рамките на Юмейхо терапията (масаж) се състоят от специална гимнастика, наречена ЮМЕЙХО, придружена от дихателни техники, методи за релаксация и др.